Onze aanpak

Bij Ferm Architecten bundelen we graag zo vroeg mogelijk de krachten. Als ontwikkelend architect zijn we vaak vanaf het allereerste begin bij een plan betrokken en weten daardoor de weg door het woud aan overheidsinstanties. Dit maakt dat wij externe opdrachtgevers van A tot Z kunnen ontzorgen bij hun ruimtevraag. Samenwerking betekent voor ons dat de architect, de adviseurs, de opdrachtgever en de uitvoerende partijen er samen voor zorgen dat de kwaliteit en de afgesproken doelstellingen gewaarborgd worden. Ferm treedt daarbij op als regisseur.

Van een haalbaarheidsonderzoek tot aan een compleet opgeleverd gebouw

Ferm Architecten is in staat om u in alle fasen van het bouwproces te ondersteunen. Bent u eigenaar of gebruiker van een bedrijfsgebouw of wilt u als particulier een woning laten bouwen? Wij beginnen altijd met luisteren naar uw idee├źn en wensen en gaan die vertalen naar een ontwerp, waarbij meerdere varianten kunnen worden besproken. Gaandeweg het proces wordt het ontwerp verder uitgewerkt en omgezet naar een technisch ontwerp. Uiteraard zijn visualisaties een vast onderdeel van onze presentaties. In alle fasen van het ontwerp spelen de gemeentelijke randvoorwaarden een belangrijke rol. Ook het overleg met de stedenbouwkundige en de welstandscommissie hoort daarbij.

Ferm Architecten weet de weg naar en binnen tal van gemeenten en kan u ondersteunen bij uw aanvraag omgevingsvergunning en verzorgt de begeleiding tot en met de vergunningverlening. Hierna begint het proces van het selecteren van een aannemer. Veelal worden projecten ook in bouwteamverband uitgewerkt zodat al heel snel duidelijkheid is over materialen, werkwijzen en bouwkosten.

Tot en met de oplevering is Ferm Architecten uw partner in het bouwproces. Wij controleren de bouw en zorgen met uitgewerkte technische tekeningen dat de bouwer weet wat er  gemaakt moet worden.